Kolaps talianskych reštaurácií

Skupina, ktorá zahŕňa taliansky reťazec Jamie, Barbecoa a Fifteen, bola znížená z 25 reštaurácií na tri.
 
Zdá sa, že podľa štatistík spoločnosti CGA je súčasťou širšieho trendu.
 
Reťazce zaznamenali v roku až marci 1,1% pokles v počte reštaurácií, čo je výraznejší pokles ako 0,1% pokles zaznamenaný v roku do decembra, čo bol prvý pokles za desaťročie.

posezení
 
Čo sa deje?
"Je to príznak širšej problematiky na High Street," povedala Kate Nichollsová, ktorá je výkonným riaditeľom obchodného orgánu UKHospitality.
 
Povedala, že sa uzavrelo 15 reštaurácií týždenne, pretože „temný“ politický a ekonomický výhľad si vyberá daň zo spotrebných výdavkov.
 
Po desaťročí, v ktorom bol reštauračný sektor hladný po raste, sa počet reštaurácií v minulom roku prvýkrát znížil, pretože reťazce strávili dôsledky desaťročného rýchleho rozširovania.
 
Počas tohto obdobia, mnoho reťazcov boli ponuky pre rovnaké High Street vlastnosti, tlačí nahor sadzby a spôsobuje im preplatku za stránky, podľa EY je pohostinnosť expert, Christian Mole.
 
Ziskové marže sú tiež ohrozené rastúcimi nákladmi na potraviny. Neistota v súvislosti s Brexitom vyradila hodnotu libry, ublížila dovozcom, povedal pán Mole.
 
Medzitým, reštaurácie – ktoré často závisia od pracovníkov zo zahraničia – mohli vidieť zvýšenie mzdových nákladov, ak Brexit bráni ich schopnosti najímať zahraničných zamestnancov.

restaurace
 
Obrázok autorských práv PA
Reťazce ako Jamie sa tiež stretávajú so zmenou správania spotrebiteľov.
 
Pán Mole povedal, že „bohatí na peniaze, ale chudobní na čas“ majú mladší ľudia rastúci apetít po možnostiach „chytiť sa“ z rád Itsu, Wagamama a Leon.
 
Ale ľudia stále jedia von, povedal Karl Chessell, riaditeľ obchodnej jednotky pre potraviny a maloobchod na CGA. "Rozdiel je v obrovskom zvýšení ponuky na trhu. Ak nepoznáte svojich zákazníkov naozaj dobre, je tu dosť preplnený trh."

Ohodnoťte příspěvek