Bolesť kolena u detí

Deťom sa zvykne často hovoriť aj živé striebro. Je to vďaka ich nespútanej energii a túžbe všetko objavovať. Avšak z času na čas vznikne pri bádaní po nových a nových veciach prekážka a objaví sa nepríjemná bolesť kolena. Bolesť kolena totižto postihuje všetky generácie a vôbec už neplatí, že ňou trpia iba naši starý či prastarý rodičia. Málokto však vidí rád svoje dieťa trpieť a preto vyhľadáva pomoc, ktorá by jeho dieťaťu mohla od bolesti kĺbov či kolena pomôcť.


pilulka

Aké môžu byť príčiny bolesti kolena u detí?

Bolesť kolena sa môže objaviť u dieťaťa napríklad pri hre alebo pri páde. Ak však dieťa dokáže hýbať nohou, tak je bolesť spôsobená iba natiahnutím kolenného svalu alebo odretím kolena. V tomto prípade vášmu dieťaťu pomôže pokoj, chladný obklad a zvýšená polohy nohy. Bolesť kolena však zvykne pominúť do jedného dňa. Bolesť kolena sa však objavuje napríklad aj po dlhodobej chôdzi, behu, skákaní, resp. pri všetkom čo mohlo dieťa nadmerne vyčerpať. Tu treba dopriať len pokoj a oddych a bolesť odíde po krátkom čase. Ďalším dôvodom bolesti kolena môže byť napríklad to, že vaše dieťa má ploché nohy. V tomto prípade treba navštíviť zodpovedného a spoľahlivého pediatra alebo ortopéda. Bolesť následne dokážu zmierniť vložky do topánok alebo aj špeciálne cviky na posilnenie oblasti kolena alebo kolenného kĺbu. Ak vaše dieťa trpí rannými bolesťami nožičiek, kĺbov či kolena, tak v tomto prípade všetko konzultujte s lekárom, pretože môže ísť o nepríjemnú artritídu.

Čo to vlastne je artritída?

Artritída je označovaná ako zápalové ochorenie, ktoré postihuje množstvo ľudí. Artritída zväčša postihuje celé telo a okrem kĺbov sa tento zápal zvykne rozšíriť do šliach, svalov ale napríklad aj do mäkkých orgánov. Artritída postihuje všetky generácie a tiež aj ľudí, ktorý vykonávajú pravidelne športové aktivity, ale aj takých ktorý nemajú žiadnu fyzickú aktivitu. Artritída býva spôsobená buď baktériami alebo reumatickým ochorením. Artritída patrí medzi nepríjemné ochorenia, pretože ovplyvňuje kvalitu každodenného života.

masáž kolene

Aby malo vaše dieťa plnohodnotný život netreba podceňovať žiadne bolesti či už kolena alebo kĺbov. Ak ste si v niečom neistá ihneď vyhľadajte lekársku pomoc, aby ste prípadným nepríjemnostiam vedeli predísť ešte skôr ako sa vyskytnú vo väčšej miere. Na internetovej stránkewww.hovormeoklboch.sk nájdete bohatú ponuku výživových doplnkov pre silné kosti, kĺb a svaly aj pre tých najmenších.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup