Ortopedické taštičkové matrace.

Pri návšteve predajne s matracmi je nezorientovaný zákazník vystavený záplave pre neho nezrozumiteľných pojmov. Predajca ho v krátkom čase zasypáva množstvom údajov a pojmov. Matrace pružinové, latexové, penové, sendvičové, tvrdé, stredne tvrdé…. Zákazník väčšinou len nechápavo prikyvuje aj keď iba máločomu z prednesu predajcu rozumie. Aj keď niektoré pojmy už predtým počul, zaujme ho jeden názov druhu matracov. A to matrace taštičkové. Neznámy pojem, ktorý predajca spája s vysokou kvalitou a samozrejme aj vyššou cenou.

kvalitný matrac

V prvom rade treba povedať, že taštičkové matrace patria do skupiny pružinových matracov. Aj keď vo všeobecnosti pružinové matrace patria medzi tie najstaršie, taštičkové sú niečím iné. Klasické matrace totiž svoju pružnosť a stálosť zabezpečovali veľkými, tzv. Bonell pružinami, s ktorými sa možno každý z nás stretol. Na rozdiel od týchto veľkých pružín obsahujú taštičkové matrace veľké množstvo maličkých pružiniek, kde každá z nich je v matraci zabalená do textilného puzdra, ktorú môžeme nazvať taštička. Keďže je týchto pružín veľké množstvo a sú navzájom nezávislé, každú pružinu môžeme stlačiť tak, že ostatné ostanú nezmenené. Z tohto dôvodu vyplýva pre taštičkové matrace množstvo výhod.

matrac na spanie

V prvom rade môžeme povedať, že sú výrazne ortopedické. Umožňuje to umiestnenie maličkých pružín s rôznou tvrdosťou do požadovaných zón matraca. Takto sa docieli, že každá časť ľudského tela bude na matraci v najlepšej možnej polohe. To je asi najväčší rozdiel medzi starými Bonell pružinami a modernou taštičkovou technológiou. Vzhľadom k svojmu zloženiu je taštičkový matrac prevzdušnený a tým pádom zdravotne nezávadný, keďže umožňuje plynulú a stálu cirkuláciu vzduchu. Je to matrac, ktorý sa zo všetkých matracov najlepšie vyrovnáva s nežiadúcou vlhkosťou, ktorá je časom najväčším nepriateľom matracov a zdrojom mnohých hygienických problémov.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup